Albire dentara

Albirea dintilor nu mai este un mit, ci o optiune accesibila si o dorinta realizabila.  Cu totii ne dorim dinti albi si stralucitori, insa de cele mai multe ori apelam la solutii nepotrivite, la produse pentru albirea dintilor cumparate din comert, care pot avea efecte secundare destul de grave precum hipersensibilitatea dentinara sau iritatia gingivala si care nu ofera rezultatul dorit.

Tratamentele de albire dentara sunt proceduri stomatologice sigure atunci cand sunt efectuate corect, de catre profesionisti, adica in cabinetul stomatologic sau sub indrumarea medicului.

Pentru albirea dintilor medicul va stabili cea mai potrivita metoda pentru fiecare pacient in parte, pentru ca suntem diferiti si schimbarile culorii dintilor pot avea cauze diferite pentru fiecare dintre noi. Exista modificari ale culorii dintilor in functie de alimentatie, de obiceiurile de viata pe care le avem (consum de cafea, vin rosu, fumat), in functie de varsta sau de starea generala de sanatate. Aceste modificari trebuie analizate si astfel medicul va gasi metoda de albire adecvata, pentru ca rezultatul sa se mentina o perioada cat mai indelungata.  Acest lucru se face in urma unei consultatii in care, impreuna cu medicul stomatolog, veti stabili ce metoda de albire a dintilor este cea mai potrivita pentru tine.

Care sunt pasii necesari inaintea unui tratament de albire a dintilor?

Asa cum spuneam, este absolut necesara o vizita in clinica noastra. In cadrul consultatiei, medicul va trebui in primul rand sa stabileasca daca esti un bun candidat pentru aceasta procedura: albirea dintilor nu este recomandata femeilor insarcinate sau celor care alapteaza, persoanele cu boli gingivale sau eroziune dentara, copiilor pana in 15 ani si persoanelor cu dintii foarte sensibili sau alergice la peroxid.

Albirea nu are efect asupra implanturilor, coroanelor sau oricarui alt tip de dinte care nu este natural. Daca ai o plomba de culoarea dintelui, albirea va avea efect doar asupra suprafetei dentare, nu si asupra materialului plombei.

Tipuri de albire dentara

Tratamentul de albire dentara realizat in cabinetul stomatologic

Tratamentul de albire in cabinetul stomatologic se desfasoara in modul urmator: medicul izoleaza gingiile cu gel sau cu un baraj de cauciuc pentru a le proteja  si apoi aplica gelul cu peroxid pe suprafata externa a dintilor. Apoi se proiecteaza o lumina speciala pe suprafetele dentare, timp de 30-60 minute.

Tratamentul poate dura in jur de 3 sedinte, iar in urma acestuia dintii vor fi cu 3 pana la 8 nuante mai albi.

Tratamentul de albire dentara care se poate realiza acasa – albirea in gutiere

Albirea dentara  in gutiere se desfasoara astfel:  medicul va lua mulajele celor doua arcade si le va trimite la laborator pentru a se realiza doua gutiere din plastic transparent ce se vor mula pe suprafata dintilor, lasand totusi un spatiu foarte mic intre acestea si suprafata dentara, spatiu ce va fi umplut mai apoi de gelul de albire.

Cu ajutorul gutierelor, gelul sta in contact strans cu smaltul dintilor. Perioada de aplicare este in general de 5 zile pentru fiecare arcada.
Zambetul alb si stralucitor este la doar cateva zile distanta!

Programeaza-te pentru o consultatie si impreuna vom gasi solutia optima pentru zambetul pe care l-ai visat dintotdeuna.