Fatetele dentare reprezinta  cea mai buna modalitate prin care poti avea un zambet perfect, alb si stralucitor si in acelasi timp natural.

Restaurarea prin fatete dentare reprezinta o metoda estetica de perfectionare a zambetului, prin armonizarea perfecta a design-ului dintilor, incadrarea acestora in estetica faciala si in obiceiurile de viata ale pacientilor. Procedura de aplicare a fatetelor dentare este minim invaziva, delicata si cu rezutate de lunga durata.

Ce sunt fatetele dentare?

Fatetele dentare sunt niste foite subtiri (ca niste scuturi), dar foarte rezistente, realizate integral din ceramica , au culoarea si dimensiunea dintilor, avand rolul sa imbunatateasca estetica danturii. Fatetele dentare sunt realizate prin metode foarte avansate de pregatire si planificare, dupa o analiza atenta a tuturor detaliilor si dorintelor pacientilor, dupa o simulare a rezultatului final si o analiza a acestuia de catre echipa medic  – pacient –  tehnician dentar, impreuna alegandu-se metoda potrivita pentru fiecare pacient in parte, stabilind tipul de fatete indicate (cu sau fara slefuire a dintilor).

Fatetele dentare reprezinta solutia optima pentru persoanele care nu sunt multumite de aspectul dintilor lor. Prin intermediul fatetelor se pot corecta spatiile inestetice dintre dinti, dimensiunea, forma sau culoarea dintilor.

Cand putem apela la fatetele dentare?

 • cand avem spatii interdentare inestetice sau diastema (strungareata)
 • cand avem dintii inghesuiti sau usor malpozitionati
 • cand pe suprafata dintilor exista pete reduse si medii care nu reactioneaza bine la tratamentele de albire
 • cand dintii au o forma si o dimensiune inestetice
 • in cazul dintilor tociti, ciobiti sau fracturati
 • in cazul dintilor cu textura si suprafata neomogena si neplacuta

 

Beneficiile fatetelor dentare

 • Ofera dintilor un aspect natural, alb si stralucitor
 • Imbunatatesc calitatea vietii – aspectul inestetic al dintilor scade increderea si respectul de sine. Prin aplicarea de fatete dentare se elimina aceste stari negative si se asigura un zambet perfect
 • Nu isi schimba culoarea in timp. Spre deosebire de dintii naturali ele rezista la petele cauzate de cafea, ceai si fum de tigara, fiind realizate din materiale de ultima generatie
 • Fiind foarte stabile, vei uita pur si simplu ca le porti si nu va trebui sa iti faci griji atunci cand vorbesti, zambesti sau mananci
 • Arata si se simt ca dintii naturali, asadar nu va trebui sa iti faci griji pentru zambetul tau. Fiind sculptate in mod individual si personalizate pentru fiecare pacient, este aproape imposibil ca cineva sa observe diferenta dintre fateta si dintii naturali.
 • Fatetele au o grosime mai mica, protejand astfel gingia, si necesita o slefuire superficiala, fara scoaterea nervului, asa cum se intampla in cazul coroanelor dentare
 • Fatetele dentare se realizeaza in foarte putine etape, astfel ca intr-un timp record poti obtine zambetul pe care ti l-ai dorit dintotdeauna

 

Tipuri de fatete dentare

In functie de procedeul prin care sunt aplicate, fatetele sunt de doua feluri:

 • Fatete care necesita slefuirea dintilor – reprezinta cea mai indicata metoda acolo unde este nevoie de o schimbare totala a aspectului dintilor. Prepararea dintilor consta in indepartarea unui strat de 1-2 mm din smaltul de pe suprafata externa a dintelui si din zonele laterale. Aceasta metoda este indicata si acolo unde avem dinti foarte voluminosi si aplicarea unor fatete fara o slefuire a dintilor va creste si mai mult volumul acestora.
 • Fatete fara slefuire (no-prep) sau cu o slefuire minima a dintilor. Aceasta metoda este indicata in cazul unor dinti mai subtiri si foloseste fatete de 0,5 mm grosime. Avantajul acestora consta in conservarea dintilor naturali.

 

Fatetele dentare reprezinta  cea mai buna modalitate prin care poti avea un zambet perfect, alb si stralucitor si in acelasi timp natural. Programeaza-te pentru o consultatie si impreuna vom gasi solutia optima pentru zambetul pe care l-ai visat dintotdeuna.