Ortodontie


Ortodontia se ocupa de rezolvarea anomaliilor dento-maxilare prin indreptarea si alinierea dintilor, imbunatatind astfel considerabil estetica faciala a pacientilor Daca vrei sa iti corectezi dintii, atunci trebuie sa urmezi un tratament ortodontic. Astfel de tratamente implica aplicarea unei presiuni usoare asupra dintilor in crestere sau care deja au crescut, prin fixarea unui aparat dentar.

Anomaliile dento-maxilare sunt tulburari de crestere si dezvoltare ale aparatului dento-maxilar. Acestea pot aparea ca urmare a mosteniri genetice sau datorita unor factori din mediul inconjurator care pot afecta crestera aparatului dento-maxilar.

In cazul acestui tip de afectiuni, timpul este esential!

Astfel, pentru a depista cat mai curand eventualele probleme ortodontice, control stomatologic trebuie sa inceapa de la varsta de 3-4 ani, moment in care medicul stomatolog poate depista aparitia unor carii, tulburari de respiratie (respiratia “pe gura”) care apare de obicei la copiii cu probleme de sanatate la nivelul cailor respiratorii.

In cazul celor mici, corectarea dezechilibrelor de dezvoltare a maxilarelor si arcadelor dentare se poate rezolva si prin metode mai putin invazive precum:

– Gimnastica musculara – se face la nivelul buzelor, obrajilor si mandibulei generand forte care acioneaza si asupra dintilor si bazelor osoase.

– Aparate ortodontice pasive ce stimuleaza cresterea maxilarelor si mentin spatiul necesar eruptiei dintilor permanenti.