Tratamente inovatoare impotriva bolii parodontale

Boala parodontala (parodontoza) – este o afectiune cronica a gingiei, de tip inflamator, cu care se confrunta o mare parte a populatiei, manifestandu-se  la nivelul tesuturilor de sustinere a dintelui pe arcada : gingie, ligament parodontal, os alveolar, si poate duce la pierderea dintilor prin distrugerea tesutul moale si a osului care sustine dintii.

Principala cauza a acestei afectiuni este placa bacteriana – pelicula compusa in principal din bacterii, care se formeaza pe dinti atunci cand amidonul si zaharurile din alimente interactioneaza cu bacteriile care se afla in cavitatea bucala in mod normal. Placa bacteriana care ramane pe dinti mai mult de doua- trei zile se poate intari sub linia gingiei, formandu-se tartrul, care este dificil de inlaturat si actioneaza ca un rezervor pentru bacterii, iritant pentru tesuturile moi.

Aflata mereu in cautare de noi tratamente si metode de lupta impotriva acestei afectiuni, echipa noastra de medici utilizeaza acum, in plus fata de metodele cunoscute de tratament cum sunt detartrajul si chiuretajul subgingival, o noua terapie cu ajutorul unei substante inovatoare, tratamentul cu Hybenx.

Ce este HybenX?

HybenX  este o inovatie in controlarea biofilmului, care inlatura in mod eficace placa bacteriana datorita tehnologiei avansate, un agent antimicrobian de ultima generatie, care contribuie cu suces la tratarea eficienta a pungilor parodontale prin indepartarea in siguranta a microbilor si a resturilor de tesut infectat.

Spre deosebire de produsele antimicrobiene standard, care au valoare clinica limitata, nereusind sa indeparteze in totalitate placa bacteriana, Hybenx actioneaza rapid, distrugand toti agentii patogeni cu care vine in contact. Concentrandu-se pe eliminarea biofilmului (placii bacteriene), Hybenx ofera cea mai avansata si eficienta decontaminare.

Cum functioneaza tratamentul cu HybenX?

Hybenx este un decontaminant al tesuturilor orale, care elimina orice tesut infectat fara a afecta mucoasa sanatoasa, permitand astfel organimului sa utilizeze propriile forte de aparare pentru vindecarea pe cale naturala.

Bacteriile din pungile parodontale au o structura de tip 3D complexa,  acestea  mentinandu-se  in santurile gingivale profunde chiar si dupa chiuretare si irigare. Folosind un produs antimicrobian standard, vom ucide bacteriile ramase, dar nu vom putea elimina resturile si reziduurile.

Ce face de fapt HybenX? HybenX deshidrateaza rapid biofilmul, ucide celulele acestuia si slabeste astfel structura biofilmului.

Biofimul denaturat se desprinde singur si este eliminat, iar punga parodontala se va vindeca de la sine.

Avantajele tratamentului cu HybenX

 • elimina rapid infectiile, fara a afecta mucoasa sanatoasa
 • reduce durerea si pungile parodontale
 • biofilmul (placa bacteriena) este disecat rapid si cade in timpul procesului de deshidratare
 • biofilmul mort este usor de indepartat printr-o simpla clatire

Cand este recomandat a se utiliza HybenX

HybenX poate fi folosit pentru o gama larga de proceduri in afectiunile subgingivale și supragingivale:

 • Pungi parodontale
 • Periimplantite (inflamatii ale tesuturilor in jurul implanturilor)
 • Tratamente endodontice
 • Afte
 • Ulceratii aftoase
 • Chirurgie generala
 • Post operator in interventiile de chirurgie orala si dento-alveolara

Daca te preocupa problema sanatatii gingiilor tale si iti doresti sa beneficiezi  de un tratament eficient si care iti asigura confort pe termen lung, te asteptam in clinica noastra. Medicii nostri specialisti  iti vor propune cele mai eficiente si moderne metode de tratament.

Afla mai multe despre clinicile Verte Clinique